-
 
Immaisten koulutuspalvelu
Maailmalle jääneitä jalanjälkiä
 
Organisaatioiden kehittämiskonsultointi ja osaajien koulutus on ollut päätoimenani vuodesta 1981 alkaen. Toimin joustavasti asiakkaan tiloissa tai koulutustiloissani Sauvossa. Hyödynnän verkostomallia, joten käytettävissäni on paljon erityiskoulutettuja osaajia. Iso joukko osaajista on entisiä oppilaitani.

 
Palautetta kouluttajana ja oppimisen ohjaajana:
 
Kolmevuotinen työnohjaus- ja prosessikonsultti -koulutusohjelma, Turun yliopisto, 19.11.2010:

"Olen pitänyt lähiopetuksesta kovasti. Se tietysti henkilöityy paljon päivien vetäjiin. Anna-Maija on tehnyt varmaan suurimpaan osaan meitä kurssilaisia lähtemättömän vaikuksen laajalla tieto-taito -taustallaan ja ytimekkyydellään." (-35013810)
"Lähiopetus on ollut laadukasta. Erityisesti pidän Anna-Maijan tyylistä esittää ja selkeyttää asioita. Pidän ns. poikkitiimeistä sekä draamanomaisista työskentelymenetelmistä." (-35114296)
"Anna-Maijan spontaaneilta vaikuttavat infopläjäykset ovat omaa luokkaansa. Niitä lisää!" (-14946707)


Työyhteisötaidot ja muutos -koulutus 3.3.2010, Kemi:

"Luennoitsija ei ollut pintapuolinen, vaan meni todella syvälle asioihin."
"Hyvä, että näin hyvätasoinen luennoitsija saatiin."

 
Palaute minulle johtajan valmentajana:
 
”Johtajaidentiteettini ja itseluottamukseni johtoryhmän jäsenenä on lisääntynyt merkittävästi. Olen pystynyt puhumaan haluamistani asioista suoraan. Anna-Maija olet ollut tukeva, lämmin ja suora keskustelukumppani. Valtava kokemuksesi ja tietomääräsi on vakuuttanut minut ja luotan vilpittömästi siihen, että yhdessä saavutamme paljon enemmän kuin osasin alun perin odottaa.”(Miesjohtaja 31.3.2011, kymmenen tapaamisen prosessin puoliväliarvio)


 
Palaute minulle johtajan työnohjaajana:
 
”Käännyin puoleesi rajussa organisaation muutoskriisissä. Tuellasi sain vietyä läpi rankan saneerausprosessin ja pystyin taistelemaan jäljelle jääneen henkilöstöni kanssa kaikesta huolimatta lisää markkinaosuuksia. Ilman tätä tukea olisin varmasti sahannut omaa oksaani, ”polttanut päreeni” ja tehnyt psykologisia tyhmyyksiä. Enkä olisi pysynyt henkisesti näin hyvässä kunnossa.”(Naisjohtaja 17.2011, vuoden ohjausprosessin päätösarviotilanne)


 
Kirjat ja artikkelit mm.
 
- Veikko Launis-Anna-Maija Immaisi ( 1992 ): Eettisyys, kriittisyys ja päätöksenteko sairaalan työyhteisössä. Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus.

- Artikkeli: Kuntaelämän muutosmurros ja kunnallisjohdon työnohjaus. Teoksessa Soili Keskinen, Leila Leimala, Anneli Romana (toim.) (2005): Työnohjaus, sparraus ja coaching esimiestyössä. Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus.

- Artikkeli: Työnohjauksen muutosmatka - katsaus historiaan ja visio tulevaan. Teoksessa Työnohjaus ryhmien ja organisaatioiden kehittämisen välineenä. Tamk 2011.

- Toimittajana Takaisin tehtävään (1994 ): Turun yliopiston täydennyskoulutuskeskus.

- Lukuisia artikkeleita Ryhmätyö- ja Osviitta-lehdissä sekä muissa alan julkaisuissa.