Immaisi maatila logo

Mehuasema

Helmi 800

Tuo omat omenasi mehustamolle!

Tuo omat ja vaikka naapurinkin omput meille puristettavaksi raikkaaksi tuoremehuksi! Mehuasemamme toimii ajanvarauksella. Puristamme vain omenoita ja päärynöitä, emme marjoja.

Näin mehuasema toimii

  1. Soita ja varaa aika: Perttu Immaisi 050 342 8166 tai täytä yhteydenottokaavake
  2. Otamme yhteystietosi ylös ja samalla kysymme
    1. Montako kiloa omenoita? Minimi on 50kg
    2. Halutaanko pastörointi?
    3. Miten halutaan mehut pakattavan?
      Meillä pääsääntöisesti pakataan mehut 3 l hanapakkauksiin.
  3. Meillä on pakkapuristin jonka minimimäärä on 50kg.
  4. Emme pese omenoita joten jätä kuraisimmat omenat madoille tai pese omput itse
  5. Otamme toki huonot pois mitkä näemme. Madonreijät yms. kolhut eivät haittaa mutta selvästi mädät omenat on hyvä jättää pois.

Omenoista mehuksi

  1. Omenat murskataan massaksi
  2. Massa kauhotaan pakkapuristimen levyjen väliin
  3. Murskattu massa puristetaan. Riippuen omenalajikkeesta ja – laadusta omenakilosta tulee yleensä n. 0,5-0,8l mehua.
  4. Puristettu mehu siirretään pastörointiastiaan tai pakataan tuoremehuna.
  5. Pastörointi
  6. Mehu pakataan.
  7. Ilmoitamme sinulle kun mehusi ovat noudettavissa.
  8. Maksu käteinen tai MobilePay

Mehun säilyvyys

Tuoremehu säilyy jääkaapissa n. 3-4 päivää. Tuoremehun voi myös pakastaa. Pastöroitu omenamehu säilyy helposti seuraavaan mehukauteen asti eli noin vuoden. Pastöroinnissa mehu kuummennetaan 80 °C asteeseen. Avattu hanapakkaus säilyy jääkaapissa 4-5 viikkoa.

Mehun laatuun vaikuttaa omenoiden lajike sekä kypsyysaste. Maahan pudonneet omenat ovat myös käyttökelpoisia mikäli ne eivät ole pilaantuneita tai homeisia.

Faktoja tilalta:

PIENIN PURISTETTAVA MÄÄRÄ OMENOITA ON 50 KG.

TÄMÄ MÄÄRÄ TÄYTTYY HELPOSTI VAIKKA SILLOIN, KUN TUOT NAAPURISIKIN OMENAT TÄNNE! 🙂